Menu:

Covidinformation

2022-02-09 Slopade restriktioner och krav på vaccinpass.

From idag har vi inga restriktioner eller krav på vaccinpass på våra biografer.

 

2022-02-03 Slopade restriktioner från och med 9 februari

Idag kl 08.15 meddelade statsministern och regeringen att restriktionerna med anledning av Covid-19 i stort sätt slopas den 9 februari.

För biografer innebär detta att publiktak, krav på avstånd, samt möjlighet att kräva vaccinpass tas bort. Detta gör att reglerna för sittande publik är tillbaka till det normala.

Det finns fortfarande rekommendationer kvar. Bland annat att stanna hemma även vid milda förkylningssymptom, samt att alla över 12 år bör vaccinera sig. Vidare bör ovaccinerade undvika folksamlingar och trängsel.

Detta ligger dock på den enskildes ansvar och är inget som vi som biografer ska behöva hantera. Nu hoppas vi bara att ni hittar tillbaka till oss igen.

Vi ses i biomörkret!

Ps. Vaccinpass och restriktioner gäller på visningarna före ons 9 feb.

 

2022-01-11 Nya regler för vaccinationsbevis från den 12 januari

Från och med 12 januari så kommer vi att börja med social distansering i salongen igen. Följ personalens instruktioner och sitt på anvisad plats. Vaccinationsbevis ska fortfarande visas upp för tillträde i lokalen.

Text från FHM: Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. Undantag finns för religiösa ceremonier där stående deltagare tillåts. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.

Källa: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/januari/fler-atgarder-infors-mot-den-okade-smittspridningen-av-covid-19/

 

2021-12-22 Nya regler för vaccinationsbevis från den 23 december

Regeringen har beslutat om nya regler gällande vaccinationsbevis. Från och med torsdag 23 december behöver alla som är 18 år eller äldre visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för Covid-19 tillsammans med giltigt foto-ID vid biobesök.

Ta kontakt med oss om ni har köpt biljett och inte längre kan besöka någon av våra visningar på grund av detta.

Vad gäller som vaccinationsbevis?

För att ett vaccinationsbevis ska anses giltigt ska det visa att samtliga doser tagits. Observera att du inte räknas som vaccinerad förrän två veckor efter den sista dosen är tagen. Vaccinationsbeviset ska vara utfärdat inom EU och uppvisas tillsammans med giltig ID-handling med foto. En kopia eller foto av ID-kort eller pass gäller självklart inte som ID-handling. Kontrollera giltighetstiden på era vaccinationsbevis i tid före ert biobesök.

Vaccinationsbevisen, ibland kallade covidpass eller covidbevis, har en begränsad giltighetstid och kan behöva förnyas. Har giltighetstiden passerats är det enkelt att förnya vaccinationsbeviset genom att besöka webbplatsen covidbevis.se. Alla som har vaccinerats med två doser kan skaffa vaccinationsbevis på covidbevis.se.

Det ovanstående gäller våra egna arrangemang och visningar.

Filmstudioklubbarna

Filmstudioklubbarna är egna arrangörer och kan ha egna beslut kring hur de hanterar covidpass. Är du medlem så kontakta dem för mer information.